Ballina / DEKLARATA / Veliu: Serbia dhe Greqia duhet të paditen për gjenocidin ndaj shqiptarëve

Veliu: Serbia dhe Greqia duhet të paditen për gjenocidin ndaj shqiptarëve

Kjo letër, është dokumenti përmes së cilit, më 13 gusht 2016, Greqia fashiste më shpalli person i padëshirueshëm (non grata). Ashtu sikurse Greqia, njëjtë veproj edhe Serbia, e cila më 7 gusht 2016 më shpalli person i padëshirueshëm (non grata).

Serbia dhe Greqia duhet të paditen për gjenocidin ndaj shqiptarëve dhe njëherit ne shqiptarët e kemi për obligim ta çlirojmë çdo pëllëmbë të trojeve tona, që këto dy shtete gjakpirëse ende i mbajnë nën sundimin e tyre të egër.

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar nuk njeh autoritetin e asnjë shteti pushtues në trojet tona dhe kurrsesi nuk i bindet ligjeve të tyre. Ne njohim vetëm autoritetin e Republikës së Shqipërisë, prandaj edhe në të ardhmen, takimet dhe organizimet tona në trojet e pushtuara do të bëhen vetëm duke u bazuar në aktin juridik të 28 nëntorit të vitit 1912 dhe kurrsesi me diktate nga shtetet armike, siç janë: Serbia, Greqia, IRJM dhe Mali i Zi. Përderisa, këto shtete kanë nën pushtim troje shqiptare, ato janë shtete armike për ne. Çlirimi i trojeve shqiptare dhe bashkimi i tyre me trungun – Shqipërinë është i padiskutueshëm.

Para se Greqia të merret me mua, ky shtet gjakpirës duhet të kërkojë falje publike për 2900 viktimat shqiptare të pafajshme të masakruara në Çamëri, për mbi 40.000 shqiptarët e dëbuar me dhunë, për 68 fshatrat e qytetet shqiptare të grabitura e të djegura, të gjitha objektet e kultit të rrënuara dhe shfrytëzimin e padrejtë të pasurive të shqiptarëve autokton të Çamërisë.

Serbia e cila vetëm gjatë luftës së fundit ka vrarë e masakruar mbi 15 mijë shqiptarë, 3 mijë e 600 shqiptarë të zhdukur (sot mbi 1 mijë e 800 janë ende të pagjetur), 20 mijë femra shqiptare janë dhunuar seksualisht, 200 mijë shtëpi dhe prona të shqiptarëve janë rrënuar nga ushtria dhe policia serbe dhe mbi 1 milion shqiptarë janë dëbuar nga shtëpitë e tyre në drejtim të vendeve të rajonit dhe botës.
Tahir Veliu, kryetar i Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar

About Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar

Check Also

LSHB është me popullin shqiptar, kundër kufijve të imponuar dhe klasës politike antishqiptare

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar mbështet fuqishëm vullnetin e popullit shqiptar kundër klasës politike antishqiptare …

Për anëtarësim në Lëvizjen për Shqipëri të Bashkuar vizitoni faqen zyrtare të LSHB-së; Formularin për Anëtarësim www.levizjalshb.com/anetaresohu Ndërsa, për kontakt direkt në Republikën e Shqipërisë ‭+355 67 647 0409‬ (Viber & Whatsapp) Kurse, numri kontaktues për Republikën e Kosovës vetëm për thirrje direkte është ‭+38345925245‬