Home / Shkrime

Shkrime

Demokracia shqiptare – karrierë politike

Nga Kastriot Berishaj Sot, në 74 vjetorin e gjenocidit ndaj popullsisë çame prej të ashtëquajturit “shtet” grek, kombi shqiptar përfaqësohet nga dy qeveri: – Republika e Shqipërisë që përfaqëson Shqipërinë administrative (Shqipërinë londineze), e cila operon prej 28 vitesh; – Republika e Kosovës që përfaqëson Shqipërinë veriore (Dardaninë), Republikë që …

Read More »

Emri shqip si pjesë e identitetit kombëtar

Ndryshimi i emrit dhe mbiemrit sipas ligjit si duket nuk është pëlqyer nga më pak se 5% e komentuesve që flisnin shqip dhe shfaqen kundërshtimine tyre, apo më mirë me thënë paditurinë e tyre. Askujt nuk i kam kërkuar që të pajtohet apo jo me vendimin tim, thjesht vendosa të …

Read More »