Home / Etimologji

Etimologji

Çmenduria e shqiptarëve të shkombëtarizuar e tjetërsuar

Emrin arabisht “Hysen”, mbiemrin serbisht “Dobra” kanë kuptimin e njejtë që në gjuhen shqipe do të thotë: I MIRË. Nga Kastriot Berishaj Emri Hysen, që rrjedh nga emri arab Hasan nuk është përdorur në periudhën para-islamike dhe është regjistruar që është përdorur për herë të parë nga Profeti Muhammed i …

Read More »

ETIMOLOGJI: Domethënia e Ylberit

Nga Kastriot Berishaj Jeni duke i nderuar dhe përmbushur premtimet e bëra për bashkimin e fiseve Arbërore dhe ngritjen e vetëdijes për jetësimin e aspiratës hyjnore arbërore për një Shqipëri të lirë e të bashkuar, me besë të lashtë Arbërore, si garantues i vetëm i lartësimit hyjnor mes botës së …

Read More »

ETIMOLOGJI: Ja kuptimi i emrit Ankara

Origjina e fjalëve të gjuhëve të ndryshme mund të shpjegohet vetëm në gjuhën shqipe, prandaj sot për ju kam përzgjedhur kuptimin e emrit Ankara. Ankaraja është kryeqyteti i Turqisë dhe është qyteti i dytë më i madh në Turqi pas Stambollit. Qyteti ka rreth 4.5 milionë banorë. Ankaraja ndodhet në …

Read More »