Home / Etimologji / Çmenduria e shqiptarëve të shkombëtarizuar e tjetërsuar

Çmenduria e shqiptarëve të shkombëtarizuar e tjetërsuar

Emrin arabisht “Hysen”, mbiemrin serbisht “Dobra” kanë kuptimin e njejtë që në gjuhen shqipe do të thotë: I MIRË.

Nga Kastriot Berishaj

Emri Hysen, që rrjedh nga emri arab Hasan nuk është përdorur në periudhën para-islamike dhe është regjistruar që është përdorur për herë të parë nga Profeti Muhammed i arabve kur ai e emëroi nipin e tij Husein ibn Ali, duke thënë se ai ishte urdhëruar ta bënte këtë nga Allahu i arabve, nëpërmjet kryeengjëllit Gabriel.

Emri “Dobra” është emër i vajzave, që rrjedh nga gjuha hebreaike, kuptimi i emrit Dobra në gjuhën shqipe është “bleta”. Dobra është një variant i Deborah (hebraisht). Nga gjuha serbe në gjuhën shqipe, dobra do të thotë “mirë”.

Për përfundim, ata njerëz me këtë emër dhe mbiemër, që në mungesë të paditurisë mbajnë identitet të huaj aziatik, të rikthehen në identitet shqiptar dhe të edukohen.

About KastriotBerishaj

Lini një Përgjigje