Home / Etimologji / ETIMOLOGJI: Domethënia e Ylberit

ETIMOLOGJI: Domethënia e Ylberit

Nga Kastriot Berishaj

Jeni duke i nderuar dhe përmbushur premtimet e bëra për bashkimin e fiseve Arbërore dhe ngritjen e vetëdijes për jetësimin e aspiratës hyjnore arbërore për një Shqipëri të lirë e të bashkuar, me besë të lashtë Arbërore, si garantues i vetëm i lartësimit hyjnor mes botës së tanishme dhe asaj hyjnore të cilën, ne të gjithë e imagjinojmë me bukuri të jashtëzakonshme ashtu siç janë ngjyrat e ylberit, si fenomen natyror që lidh dy shpirtëra në përjetësi dhe dyfishim e tyre përmes dashurisë së përjetshme të pakufi, si maja e jetës në tokë.

Pra, YLBERI shkurt dhe shqip domethënë Yll-Bëri, Yll-u-Bëfsh …

About KastriotBerishaj

Lini një Përgjigje