Çmenduria e shqiptarëve të shkombëtarizuar e tjetërsuar

Emrin arabisht “Hysen”, mbiemrin serbisht “Dobra” kanë kuptimin e njejtë që në gjuhen shqipe do të thotë: I MIRË. Nga Kastriot Berishaj Emri Hysen, që rrjedh nga emri arab Hasan nuk është përdorur në periudhën para-islamike dhe është regjistruar që është përdorur për herë të parë nga Profeti Muhammed i …

Read More »

Demokracia shqiptare – karrierë politike

Nga Kastriot Berishaj Sot, në 74 vjetorin e gjenocidit ndaj popullsisë çame prej të ashtëquajturit “shtet” grek, kombi shqiptar përfaqësohet nga dy qeveri: – Republika e Shqipërisë që përfaqëson Shqipërinë administrative (Shqipërinë londineze), e cila operon prej 28 vitesh; – Republika e Kosovës që përfaqëson Shqipërinë veriore (Dardaninë), Republikë që …

Read More »

Sot, kemi meshkuj plot por fatëkeqësisht kemi pak burra

Ta duash atdheun do të thotë të japësh gjithçka nga vetja, ti mohosh vetes lumturinë në ditë të vështira për të. Kastriot Berishaj Shqipëria është Nëna e të gjithë shqiptarëve dhe secili prej nesh ka obligim të jap edhe shpirtin për mirëqenien e saj. Çdo shqiptar duhet të gëzojë për …

Read More »

ETIMOLOGJI: Domethënia e Ylberit

Nga Kastriot Berishaj Jeni duke i nderuar dhe përmbushur premtimet e bëra për bashkimin e fiseve Arbërore dhe ngritjen e vetëdijes për jetësimin e aspiratës hyjnore arbërore për një Shqipëri të lirë e të bashkuar, me besë të lashtë Arbërore, si garantues i vetëm i lartësimit hyjnor mes botës së …

Read More »

ETIMOLOGJI: Ja kuptimi i emrit Ankara

Origjina e fjalëve të gjuhëve të ndryshme mund të shpjegohet vetëm në gjuhën shqipe, prandaj sot për ju kam përzgjedhur kuptimin e emrit Ankara. Ankaraja është kryeqyteti i Turqisë dhe është qyteti i dytë më i madh në Turqi pas Stambollit. Qyteti ka rreth 4.5 milionë banorë. Ankaraja ndodhet në …

Read More »