Ballina / DEKLARATA / Kastriot Berishaj: Projekt-propozim për Modernizimin e Forcave të Armatosura dhe Pasaporta për të gjithë shqiptarët

Kastriot Berishaj: Projekt-propozim për Modernizimin e Forcave të Armatosura dhe Pasaporta për të gjithë shqiptarët

“Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar paraqet projekt-propozimin për modernizimin e Forcave të Armatosura të Shqipërisë. Projekt-propozimi është projekt afatgjatë, që mbështetet në kapacitetet vetëfinancuese të kombit shqiptar në trojet shqiptare dhe në mërgatë. Projekt-propozimi paraqet formën e mundshme për ngritjen e kapaciteteve vepruese të Forcave të Armatosura nën mbikëqyrjen dhe udhëheqjen e plotë të institucioneve shtetërore. Fuqizimi ushtarak i Shqipërisë, nënkupton të jetë e aftë që të përmbush detyrimet e saj ndaj aleancës perëndimore NATO, SHBA dhe organizmat e Bashkimit Evropian”, tha ai.

Tutje ai u shpreh se fuqizimi i Forcave të Armatosua të Shqipërisë është shtylla kryesore për kapërcimin e barrierave të tanishme, që e pengojnë bashkimin kombëtar.

Kreu i LSHB-së ka thënë se procesi i bashkimit të Kosovës, është i pashmangshëm dhe nga Bashkimi Evropian duhet të konsiderohet si një proces normal.

Kastriot Berishaj po ashtu ka thënë se nëse nuk merren parasysh kërkesat e tyre drejtuar institucioneve vendore, LSHB do të fillojë me mbledhjen e nënshkrimeve të nevojshme për organizmin e referendumit dhe organizimin e popullit shqiptar për të rrënuar kufijtë që ndajnë shqiptarët.

About Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar

Check Also

Kastriot Berishaj: Kosova duhet të pavarësohet nga Vuçiçi, Erdogani dhe këlyshët e tyre

Arrestimi i gjashtë shtetas turq gjoja të lidhur me lëvizjen gyleniste u bë me urdhër …

Për anëtarësim në Lëvizjen për Shqipëri të Bashkuar vizitoni faqen zyrtare të LSHB-së; Formularin për Anëtarësim www.levizjalshb.com/anetaresohu Ndërsa, për kontakt direkt në Republikën e Shqipërisë ‭+355 67 647 0409‬ (Viber & Whatsapp) Kurse, numri kontaktues për Republikën e Kosovës vetëm për thirrje direkte është ‭+38345925245‬