Ballina / DEKLARATA / LSHB KUNDËR VARREZAVE INEGZISTENTE GREKE

LSHB KUNDËR VARREZAVE INEGZISTENTE GREKE

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar reagon ashpër dhe i shpall të paligjeshme vendimet e ,, Marrëveshjës në mes të shtetit Grek dhe Republikës së Shqipërisë” për varrezat e paqena të ushtarëve grekë të rënë në vitin 1940-1941 në luftën Italo-Greke ku greqia supozon se janë varrosur ushtarët grekë.

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar reagon ashpër ndaj kërkimit të varrezave të paqëna nga shteti grekë i cili ka pretendime teritoriale ndaj Republikës së Shqipërisë dhe marrëveshja e fundit në mesë dy Qeverive i lejonë ekspertet grekë që të gjurmojnë për varrezat e ushtarëve grekë në zonën e Bashkisë Këlcyrë të rrethit të Përmetit dhe në komunen Dropulli i sipërmë i rrethit Gjirokastër tē qarkut Gjirokastër. LSHB-ja reagon ashpër edhe ndaj dhënjës së statutit të veçant gjoja të varrezave greke në Bularat të Dropullit ku kjo varrez merr statutin e ,,varrezes historike” që do të thotë ,,varrez nderi”.

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar këtë marrëveshje që cenon interesin kombëtar e shpallë të jashtligjeshme dhe i bënë thirrje Qeverisë në Tiranë, që të mos lejojë zbatimin e kësaj marrëveshje të dëmëshme, ku greqia ka pretendime teritoriale për përvetësimin e zonave të caktuara në Shqipëri.

LSHB-ja është kundër shpronësimeve në këto zona dhe kundër përvetësimeve të Kishave ortodokëse nga ana e shtetit grekë.

LSHB-ja vlerëson së: ”Edhe në qoftë së aty do të vendosen në menyrë të dhuneshme nga Qeveria duke përdorur forcen, varrezat e paqëna të ushtarëve grekë. Ato një ditë LSHB-ja do ti largojë pasi ne ato ”varre” nuk do të këtë kurr eshtra ushtaresh, por aty do të këtë varre imagjinare të mbushura me kocka te ç’fardo lloj, por vetem kocka luftetaresh Grek kurrë jo.”

Qeveria shqiptare duhet ta mbrojë interesin kombëtar e jo ta fillojë vitin më gënjështra si ajo e heqjës së kufirit në Morinë më Shqipërinë veriore ( Kosovë).

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar

Tiranë 07-01-2017

Kryetari,

Tahir Veliu

About Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar

Check Also

LSHB është me popullin shqiptar, kundër kufijve të imponuar dhe klasës politike antishqiptare

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar mbështet fuqishëm vullnetin e popullit shqiptar kundër klasës politike antishqiptare …

Për anëtarësim në Lëvizjen për Shqipëri të Bashkuar vizitoni faqen zyrtare të LSHB-së; Formularin për Anëtarësim www.levizjalshb.com/anetaresohu Ndërsa, për kontakt direkt në Republikën e Shqipërisë ‭+355 67 647 0409‬ (Viber & Whatsapp) Kurse, numri kontaktues për Republikën e Kosovës vetëm për thirrje direkte është ‭+38345925245‬