Ballina / DEKLARATA / LSHB kërkon bashkimin e trojeve shqiptare

LSHB kërkon bashkimin e trojeve shqiptare

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar ka kërkuar bashkimin e Shqipërisë dhe Kosovës në një shtet, si pjesë e procesit të jetësimit të Shqipërisë së Bashkuar.

Tahir Veliu, kryetari i Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar, ka kërkuar  nga Republika e Shqipërisë dhe ajo Kosovës, që përmes një referendumi demokratik të ribashkohen në një shtet kombëtar.

Veliu po ashtu ka kërkuar nga institucionet shtetërore të Republikës së Shqipërisë që në përputhje me Kushtetutën në fuqi, të miratojë rezolutën për bashkim.

Ai po ashtu tha se kërkesa e tyre bazohet në të drejtën ligjore të kombeve për të jetuar të lirë, dhe në

aktin juridik të 28 nëntorit 1912.

About Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar

Check Also

LSHB: Kërkesa për bashkimin e Shqipërisë dhe Kosovës në një shtet

Kërkesë drejtuar institucioneve shtetërore të Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës I nderuar kryeministër …