Ballina / DEKLARATA / LSHB dënon sulmet mbi nxënësit shqiptarë në Kumanovë

LSHB dënon sulmet mbi nxënësit shqiptarë në Kumanovë

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar dënon ashpër dhunën e ushtruar mbi nxënësit shqiptarë të SH.F. “Naim Frashëri” nga Kumanova, të cilët ishin cak i sulmeve të publikut sllavo-maqedonas gjatë ndeshjes basketbolistike në shkollën fillore “Magdalena Antova” të fshatit Rajkovo kuqa të Kumanovës. Ngjarje të tilla, të cilat cënojnë qenien fizike të shqiptarëve janë të papranueshme dhe tregojnë qartë shovinizmin sllavo-maqedonas. Sulmet mbi baza etnike, që cënojnë të drejtat themelore të shqiptarëve autokton janë në kundërshtim me vlerat e demokracisë, konventat ndërkombëtare dhe shtetit ligjor.

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar i bënë thirrje Republikës së Shqipërisë, që të zbatoj Kushtetutën në përpikshmëri dhe të vëhet në mbrojtje të shqiptarëve në Maqedoninë shqiptare. Bashkësia ndërkombëtare të reagoj ashpër ndaj dhunës e terrorit sistematik sllavo-maqedonas ndaj shqiptarëve.

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar fton klasen politike shqiptare që të qendrojnë të bashkuar dhe të mos pranojnë as një kompromis jashtë kërkesave të platformës për barabarësi shtetëformuese.

Tahir Veliu

Kryetar i Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar

About Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar

Check Also

LSHB është me popullin shqiptar, kundër kufijve të imponuar dhe klasës politike antishqiptare

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar mbështet fuqishëm vullnetin e popullit shqiptar kundër klasës politike antishqiptare …

Për anëtarësim në Lëvizjen për Shqipëri të Bashkuar vizitoni faqen zyrtare të LSHB-së; Formularin për Anëtarësim www.levizjalshb.com/anetaresohu Ndërsa, për kontakt direkt në Republikën e Shqipërisë ‭+355 67 647 0409‬ (Viber & Whatsapp) Kurse, numri kontaktues për Republikën e Kosovës vetëm për thirrje direkte është ‭+38345925245‬