Ballina / DEKLARATA / Emrimi i zv. Ministrave nga Kosova i pamjaftueshëm. LSHB kërkon rikthimin e vendeve të rezervuara për deputetët jashtë kufijve administrativë të Shqipërisë

Emrimi i zv. Ministrave nga Kosova i pamjaftueshëm. LSHB kërkon rikthimin e vendeve të rezervuara për deputetët jashtë kufijve administrativë të Shqipërisë

LSHB kërkon rikthimin e vendeve të rezervuara për deputetët jashtë kufijve administrativë të Shqipërisë

Emrimi i katër zv. ministrave nga Kosova në kabinetin e Qeverisë së re të Republikës së Shqipërisë është një hap para, por nuk është i mjaftueshëm për zbatimin e obligimit kushtetues për bashkim kombëtar. 

Duke pasur parasysh se vendet e rezervuara për deputet të trojeve të Shqipërisë së pushtuar u hoqen pas Marrëveshjes së gushtit 1924 ndërmjet Ahmet Zogut dhe kryeministrit serb, Nikolla Pashiç dhe se kjo marrëveshje e fshehtë solli pasoja të rënda kombëtare për shqiptarët është më së e domosdoshme, korigjimi i gabimeve të asaj kohe.

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar kërkon rikthimin e vendeve të rezervuara në Kuvendin e Republikës së Shqipërisë për të gjitha krahinat shqiptare, sipas aktit juridik të 28 Nëntorit të vitit 1912. 

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka emëruar katër zv.ministra nga Kosova në kabinetin e tij. Besa Shahini, zv.ministre e Arsimit, Hajrullah Çeku zv.ministër i Mjedisit dhe Turizmit, Ilirjana Bajraktari zv.ministre e Shëndetësisë dhe Valbona Shujaku zv.ministre e Kulturës.

Tahir Veliu

Kryetar i Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar

About Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar

Check Also

LSHB thirrje kundër varrezave imagjinare greke

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar ju bënë thirrje të gjithë shqipëtarëve në Korçë, Gjirokastër, Përmet, …