Ballina / Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar

LSHB thirrje kundër varrezave imagjinare greke

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar ju bënë thirrje të gjithë shqipëtarëve në Korçë, Gjirokastër, Përmet, dhe më gjërë në të gjithë Shqipërinë, që në asnjë mënyrë, me asnjë çmim dhe asnjë faturë të mos përfshihen në gërmime të kundërligjshme dhe antikombëtare në tre qytetet e mësipëme dhe rrethinat e tyre. …

Më shumë

LSHB: Njoftim për rikthimin e bustit të Skenderbeut në Kukës

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar Njoftim: Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar njofton se më 17 Janar 2018 (e mërkure), në ora 11:00, në qytetin e Kukësit përurohët (zbulohët) busti i Gjergj Kastriotit – Skenderbeut. LSHB-ja i bëri kërkesë Bashkisë Kukës që ta rikthej Bustin e Gjergj Kastriotit në sheshin e …

Më shumë

LSHB KUNDËR VARREZAVE INEGZISTENTE GREKE

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar reagon ashpër dhe i shpall të paligjeshme vendimet e ,, Marrëveshjës në mes të shtetit Grek dhe Republikës së Shqipërisë” për varrezat e paqena të ushtarëve grekë të rënë në vitin 1940-1941 në luftën Italo-Greke ku greqia supozon se janë varrosur ushtarët grekë. Lëvizja për …

Më shumë

LSHB: Kërkesa për bashkimin e Shqipërisë dhe Kosovës në një shtet

Kërkesë drejtuar institucioneve shtetërore të Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës I nderuar kryeministër i Republikës së Shqipërisë, z. Edi Rama, I nderuar kryeministër i Republikës së Kosovës, z. Ramush Haradinaj, Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar në emër të anëtarëve nga të gjitha trojet shqiptare, pa dallim feje, ideje, …

Më shumë

Projekt Propozimi i LSHB-së për Ushtri dhe Pasaporta për të gjithë

PROJEKT PROPOZIM I LËVIZJES PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR PËR MODERNIZIMIN E FORCAVE TË ARMATOSURA TË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË DHE PAJISJEN E TË GJITHË SHQIPTARËVE ME PASAPORTË TË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË PARATHËNIE Duke pasur parasysh se kombi shqiptar është i ndarë në gjashtë shtete, katër prej të cilave ende vazhdojnë të …

Më shumë

Veliu: Projekt-propozim për Modernizimin e Forcave të Armatosura dhe Pasaporta për të gjithë shqiptarët

“Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar paraqet projekt-propozimin për modernizimin e Forcave të Armatosura të Shqipërisë. Projekt-propozimi është projekt afatgjatë, që mbështetet në kapacitetet vetëfinancuese të kombit shqiptar në trojet shqiptare dhe në mërgatë. Projekt-propozimi paraqet formën e mundshme për ngritjen e kapaciteteve vepruese të Forcave të Armatosura nën mbikëqyrjen dhe …

Më shumë

Veliu: LSHB kërkon të miratohet rezoluta për bashkim

“Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar kërkon nga Republika e Shqipërisë, që me procedurë të përshpejtuar dhe në përputhje me Kushtetutën në fuqi të Republikës së Shqipërisë, të miratojë rezolutën për bashkimin dhe shpalljen e referendumit për ribashkim kombëtar shqiptar. Kërkesa jonë mbështetet në të drejtën e ligjshme, dhe të patjetërsueshme …

Më shumë

LSHB kërkon bashkimin e trojeve shqiptare

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar ka kërkuar bashkimin e Shqipërisë dhe Kosovës në një shtet, si pjesë e procesit të jetësimit të Shqipërisë së Bashkuar. Tahir Veliu, kryetari i Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar, ka kërkuar  nga Republika e Shqipërisë dhe ajo Kosovës, që përmes një referendumi demokratik të ribashkohen …

Më shumë

LSHB: NJOFTIM PËR MEDIA

Të premten, më 8 dhjetor 2017, në orën 17:00, Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar organizon një konferencë shtypi dhe koktej rasti për mediat. Në këtë konferencë do të prezentohet KËRKESA E LSHB-së drejtuar dy shteteve shqiptare; Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës, që nëpërmjet referendumit demokratik dhe njësimit institucional …

Më shumë

LSHB uron Forcat e Armatosura dhe paralajmëron projekt propozim për modernizimin e FA-së

Të nderuar ushtarakë të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë, Të nderuar shqiptarë të bashkuar rreth aspiratës natyrale për bashkim kombëtar, Me rastin e 105-Vjetorit të krijimit të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë kam nderin që në emër të gjithë anëtarësisë së Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar …

Më shumë